divendres, 31 de juliol del 2009

DARK BLUE


La nova sèrie de Jerry Bruckheimer, productor executiu de CSI, acaba de començar a USA. D'entrada diré que totes i cada una de les versions de CSI em semblen, com a mínim, mediocres. Un producte totalment sobredimensionat amb una popularitat inmerescuda, que simplement es limita a repetir una vegada i una altra la mateixa fórmula. Una fórmula que, sí, ha creat escola, però que ja resulta carregant en excés. De fet, he de reconèixer que les sèries que no profunditzen en una trama que s'extengui a tota la temporada, en principi em desperten poc interès (The Mentalist, The Unusuals, House... i moltes altres que he anat abandonant). Resoldre un cas per episodi em provoca una sensació d'estar davant d'una història fàcil, sense res trascendent a dir (exceptuant les comèdies o sitcoms, és clar) i, sobretot, em resulta poc interessant saber que la trama acabarà quan arribi el minut 40, d'una forma més o menys igual en cada entrega.
Malhauradament, l'excel·lent inici de Dark Blue, que presenta un grup de policies que treballen encoberts en bandes criminals, de seguida cau en la tòpica resolució deixant de banda una trama de corrupció policial que, desenvolupada durant tota la temporada i fent-la l'eix central de la història, hagués convertit a Dark Blue en una sèrie enorme. Però Jerry Bruckheimer treballa així, ràpid i comercial. De moment li donaré una oportunitat perquè entretinguda ho és, però dubto que aconsegueixi atrapar-me de la mateixa manera que ho va fer The Shield, una de les grans de veritat.

El millor: El look, com és habitual en les produccions Bruckheimer.
El pitjor: Típica i tòpica, com és habitual en les produccions Bruckheimer.

1 comentari:

  1. Comento unas cuantas cosas:

    1.- Dark blue: de esta serie me he bajado los dos primeros episodios, ya que aunque sabía que era de Bruckheimer, tenía la ilusión de que tuviese trama, pero ya que me confirmas que no es así, no voy a ver ni el piloto.
    2.-True blood: vistos tres episodios de la segunda temporada y por ahora decepcionado, aunque tiene pinta de que se van a centrar un poco más en la trama, así que le voy a dar una oportunidad a ver si esta temporada acaba mejorando, al contrario que la anterior que pegó un bajonazo tremendo al final.
    3.- Eastbound & down: tienes grandes momentos, pero me da la sensaciónd e haberlo visto ya, muy parecida a muchas películas de Ferrell y compañía.
    4.- Entourage: es la gran serie del verano, yo no me canso de ella. Podría verme todas las temporadas del tirón otra vez sin aburrirme en ningún momento.
    5.- Psychoville: no me he puesto con ella, pero la tengo en descarga. Pinta bien.
    6.- Six feet under: ponte con ella, que es una serie que mejora temporada a temporada para acabar con uno de los mejores finales, por no decir el mejor, que le haya visto yo a una serie.
    7.- Rescue dawn: demasiado buena y poco convencional como para que la estrenen a corto plazo. Yo creo que ya ni lo harán, una pena.
    8.- La quinta de 24 es una obra maestra, aunque eso creo que ya te lo he dicho unas cuantas veces.
    9.- Yo ahora estoy con Seinfeld, West Wing, Big Love y Party down, por lo menos hasta que vulvan los estrenos.

    ResponElimina