dimarts, 22 de desembre del 2009

AVATAR | James Cameron

Ladies and gentleman, you are not in Kansas anymore. You are on Pandora.

Avatar és, en el seu visionat en 3D, una experiència única, espectacular i, de moment, insuperable. La història de la pel·lícula, calcada formal i esquemàticament de The last of the mohicans de Michael Mann, i farcida de clixés i de moments excessivament previsibles, queda relegada a un segon pla a favor d'una espectacular posada en escena, fins ara mai vista. Qualsevol escena d'acció, especialment la batalla final, perfecta, és excusa suficient per pagar els 10 euros de l'entrada, asseure's a la butaca i disfrutar d'un film, en principi revolucionari, presentat pel millor director d'acció de la història del cinema. Avatar s'ha d'entendre com una demostració d'allò que el 3D és capaç d'oferir, on la història és un simple vehicle secundari amb l'únic objectiu de deixar a l'espectador amb la boca oberta. Qualsevol altra interpretació, com buscar la quintaescència de la guionització, em sembla errònia.


El millor: La càmera, l'aspecte visual, les escenes d'acció i el personatge del Coronel Miles Quaritch, que té les millors frases de la pel·lícula.
El pitjor: Una durada excessiva.

1 comentari:

  1. Sí, dura molt, i més en un cine com els maremagnum de Barcelona, que fan pudor de peus. La peli molt bona, tot i ser una peli de paisatges i no de guió (El senyor dels anells la vaig aguantar fins que s´em van acabar les crispetes)
    Per qué vols que surti de l´anonimat? coneixes a tots els teus lectors?
    Domador.
    pd: gràcies pels consells de megaupload i de rapidshare! (per cert, que quedi clar que també compro)

    ResponElimina