dilluns, 29 de juny del 2009

L'APASSIONANT MÓN DE LES SÈRIES


La primera temporada de True Blood em va semblar que es desinflava a mesura que avançava, capítol rere capítol, per arribar a un desenllaç anticlimàtic i amb un ganxo sense gràcia ni interès. Però el primer episodi de la segona temporada és, directament, dolent i avorrit. Quasi una hora de trama on no hi passa (gairebé) res que sigui mínimament entretingut i on ni tan sols l'abundant quantitat de nuus femenins podran evitar que abandoni la sèrie... almenys de moment.
I com que ni True Blood, ni Californication mantenen el nivell en les seves segones temporades (la de David Duchovny és lamentable), m'he decidit a renovar el repertori ara que també he aparcat, momentàniament, la quarta de 24 i la segona de Six feet under, adquirides legalment en DVD, però que no aconsegueixen despertar-me suficient interès, almenys no com ho feien Lost, Dexter (no així la tercera temporada), o The Wire.

Eastbound & Down és una producció de Will Ferrell (que també es reserva una breu i delirant aparició) per a la HBO que consta només de 6 episodis de menys de 30 minuts. Una sèrie realment punky i divertidíssima que barreja sexe, cocaïna, esteroides, violència i tota mena d'incorreccions polítiques al servei de l'humor més cafre sense cap tipus de pudor, cosa que s'agraeix. És la pel·lícula Talladega Nights, amb Will Ferrell, multiplicat per 100. Això sí, només per a fans d'aquest tipus d'humor.

Psychoville és una sèrie de la BBC a mig camí entre Little Britain i el David Lynch més passat de rosca, amb un ambient malsà i tètric que produeix que els tocs d'humor, absolutament negre, encara sobressurtin més. La llista de personatges és una autèntica galeria de psicòpates ridículs, tret d'un nan aparentment innocent que cada cop que s'enfada provoca explosions amb la ment. Una sèrie única, original, que de moment val la pena seguir.

The Unusuals és una sèrie que he començat a veure amb no masses esperances i que, sense ser una meravella, m'ha aconseguit enganxar (també potser perquè és l'única que porta un temps més que les altres i disposa de més episodis per veure). Al principi pot semblar la típica sèrie de policies de New York, i ho és, però conté elements que la fan prou entretinguda i, a moments, divertida (entre d'altres coses per l'aparició d'Adam Goldberg). A més, el tema de rerefons és la corrupció policial dins de la brigada, i a mi aquestes trames m'apassionen.

1 comentari:

  1. l'altre vaig veure el primer capítol de Breaking Bad i em va enganxar molt. Algun dia m'he de posar a veure 24 però me fot una mandra increïble, a banda de donar-li una altra oportunitat a Dexter.

    Per cert, demà publicaré un post que sé que et farà molt de mal i provocarà que em vulguis hackejar el bloq per arribar a mi i matar-me de mica en mica

    ResponElimina