The Death Race 2000 és un clàssic de culte de la dècada dels 70's. Protagonitzada per David Carradine i Sylvester Stallone (quan encara no el coneixia ningú), és una de les pel·lícules més celebrades de la factoria de Roger Corman, un director especialitzat en cinema cutre. I The Death Race 2000 és cutre, molt cutre. Però també és divertidíssima i precursora d'un dels videojocs més mítics dels 90's: Carmageddon. Per això, quan vaig saber que Paul W.S. Anderson en preparava el remake, la meva primera reacció va ser de rebuig, sobretot tenint en compte que la gran majoria de les pel·lícules d'aquest director fan molta pudor. Però una d'aquelles tardes de dissabte avorrides en què necessites veure quelcom sense pensar, la vaig "adquirir" i la sorpresa no va ser del tot negativa.
Death Race no és una gran pel·lícula, no cal veure-la per arribar a aquesta conclusió. Però sí que és un "vehicle" d'entreteniment prou digne, que no pretén res més que això, entretenir. I ho aconsegueix amb escreix gràcies a la presència de Jason Statham (un actor amb quelcom més a oferir que patades i cops de puny, però decidit a continuar en aquest tipus de papers, allunyant-se de Lock & Stock i Snatch) i a una solvent posada en escena per part d'Anderson que, si bé no és una meravella artística, sí que s'aparta de la mediocritat de Resident Evil o de merdes com AVP. La participació de Joan Allen i Ian McShane (de la sèrie Deadwood, magistral), sumades a unes agraïdes dosis de sang i fetge i a la presència de dones voluptuoses que es limiten a remenar el cul (com ha de ser en aquest tipus de cine), acaben d'arrodonir un producte que no aporta abolutament res al món del cinema, però que almenys es deixa veure sense produir arcades a l'espectador o aquella sensació tan incòmoda i punyent anomenada "vergonya aliena" (si heu vist What happens in Vegas, amb Cameron Diaz, sabreu de què parlo... en una altra tarda de dissabte molt, molt avorrida).
El millor: No avorreix, que ja és molt.Death Race no és una gran pel·lícula, no cal veure-la per arribar a aquesta conclusió. Però sí que és un "vehicle" d'entreteniment prou digne, que no pretén res més que això, entretenir. I ho aconsegueix amb escreix gràcies a la presència de Jason Statham (un actor amb quelcom més a oferir que patades i cops de puny, però decidit a continuar en aquest tipus de papers, allunyant-se de Lock & Stock i Snatch) i a una solvent posada en escena per part d'Anderson que, si bé no és una meravella artística, sí que s'aparta de la mediocritat de Resident Evil o de merdes com AVP. La participació de Joan Allen i Ian McShane (de la sèrie Deadwood, magistral), sumades a unes agraïdes dosis de sang i fetge i a la presència de dones voluptuoses que es limiten a remenar el cul (com ha de ser en aquest tipus de cine), acaben d'arrodonir un producte que no aporta abolutament res al món del cinema, però que almenys es deixa veure sense produir arcades a l'espectador o aquella sensació tan incòmoda i punyent anomenada "vergonya aliena" (si heu vist What happens in Vegas, amb Cameron Diaz, sabreu de què parlo... en una altra tarda de dissabte molt, molt avorrida).
El pitjor: Volem més sang, sobretot tenint en compte la original.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada