dilluns, 23 de febrer del 2009

BATTLESTAR GALACTICA


A priori Battlestar Galactica pot semblar una sèrie de ciència-ficció dirigida al públic freak de la pitjor espècie, els nerds. Aquella gent que es declara fan, sense cap mena de vergonya, de merdes del tamany de Star Trek o Babylon 5 (sèries on la màxima diferència entre la raça humana i les alienígenes són unes orelles punxagudes, un front amb forma de cul arrugat o un pentinat de gall d'indi, aquesta última ridícula i lamentable a parts iguals). Però res més lluny de la realitat. Battlestar Galactica ha estat una de les sèries més grans que han passat per la petita pantalla, amb una trama de proporcions èpiques.

Malauradament però, després d'una primera temporada magistral i de dues més gairebé al mateix nivell, la sèrie va arribar a una quarta, emesa actualment, que destrueix completament allò que l'ha fet gran. La trama (si la podem anomenar així) és d'una vacuïtat que fa por, éssent un clar exemple de com es pot enfonsar un bon producte si s'ha volgut allargar massa allò que no donava més de sí. Aquesta quarta temporada es divideix en dues parts. La primera, que consta de 10 episodis (els primers 7 dels quals són lamentables), es va emetre fins el juny de 2008. 6 mesos després es va reprendre l'emissió de la segona part, amb 10 episodis més que esdevindran el desenllaç de Battlestar Galactica. El més greu de tot és que, després d'una pausa tan llarga i d'haver dipositat les esperances en que els guionistes oferirien un final digne, intens, tal i com la sèrie es mereix, sembla sorprenent que hagin optat per donar a l'espectador la mateixa merda. És a dir, trames estúpides que no aporten res més que la simple finalitat d'allargar innecessàriament la història, amb personatges que ja estan més que cremats (com el de Baltar o la Presidenta, aquesta última especialment odiosa), i als que els guionistes s'entesten en donar protagonisme, creant una sensació de frustració alarmant.

Queden 5 episodis per poder veure el desenllaç de Battlestar Galactica, que de ben segur es faran eterns. Que s'acabi d'una vegada, que ens expliquin totes les divagacions metafísiques i dubtes existencialistes i passem pàgina, que ja va sent hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada