dimecres, 22 d’abril del 2009

CAPRICA 1.01 | Pilot


Just després que Battlestar Galactica arribés al seu final (amb una quarta temporada lamentable), se'ns presenta una nova sèrie que suposa la prequel·la d'aquella: Caprica. Ubicada 58 anys abans de la destrucció de gairebé tota la humanitat, el nom de la sèrie fa referència a la gran ciutat on tenen lloc els inicis de la futura guerra. En un principi, la trama que es desenvolupa no guarda cap relació amb els esdeveniments narrats a Battlestar Galactica (ni amb la fotografia de dalt, però està aquí per motius obvis), ni tan sols els personatges, però poc a poc ens anem adonant que no tot és el què sembla. Només diré que el fill petit d'un dels dos protagonistes es diu Willie Adams... y hasta aquí puedo leer. Caprica està protagonitzada per un genial i recuperat Eric Stoltz, en un paper pròxim al de Dr. Frankenstein, i per Esai Morales, un advocat que treballa ocasionalment per la màfia. Certament, com passava a Galactica, els personatges mostren una ambigüetat moral a l'hora de realitzar algunes de les seves accions i això converteix la sèrie, amb una trama a la que li costa bastant d'arrencar, en un producte finalment interessantíssim. No obstant, la presentació visual acusa una petita diferència pressupostària envers la de Galactica, que amb només 15 minuts atrapava l'espectador irremeiablement gràcies a una pirotècnia espectacular. Tal com succeïa a la temporada final de la primera sèrie, l'ambientació de la ciutat resta credibilitat a allò que transcorre en pantalla, degut a un estrany mix entre realisme i alta tecnologia de ciència-ficció que no acaba de resultar del tot verosímil. A part d'aquest fet, en principi perdonable, Caprica sap mesclar intel·ligentment intriga, política, màfia, religió, terrorisme i petites dosis sexuals (inusuals en aquest tipus de producció i que s'haguessin agraït a l'anterior sèrie, per part d'Starbuck), en un món fictici que serà testimoni del naixement del primer Cylon i que segur que reserva moltes sorpreses més. Que ningú s'emporti una impressió equivocada, el primer episodi de Caprica no ofereix res que faci entreveure que serà la sèrie de l'any, i molt menys després del mediocre final de Battlestar Galactica, però tot i així mereix un vot de confiança.


Puntuació: 7.5 | 10

2 comentaris:

  1. Entourage vindria a ser "entóma-la", "et toca"? és això? llavors vols seguir amb el joc? Quan en Pajares deia "no em van les endevinalles" (més o menys) vaig pensar que el tema t´avorria i que no t´importava massa qui era en Domador.
    Al traductor del google "Entourage" la posa com a "seguici" (carai quin vocabulari que fa servir en Pajares!)
    Domador.
    Pd: si és així voldria dir que "Caprica" és la sèrie que m´aconselles? Bé, la noia val la pena!

    ResponElimina
  2. Ok, me la descarrego!
    A partir d´ara parlarem, si vols, més privadament. Jo no sé el teu correu. No m´agreguis, m´envies algun missatge amb preguntes i jo et respondré.
    gregal4@hotmail.com
    Domador.
    pd: ja tens moooooltes pistes per saber qui soc.

    ResponElimina